Més de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ens va confiar la secretaria tècnica del Mes de la Ciència Ciutadana i el Medi Ambient.

Sorgida del marc de l’Exposició Som Natura que es realitzava al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Departament de Territori i Sostenibilitat va apostar per generar un espai de reflexió i suport al voltant de la ciència ciutadana i el medi ambient. El mes es va iniciar amb una jornada tècnica, on es va reflexionar sobre la situació de la ciència ciutadana, es van presentar diferents projectes i es va debatre sobre els reptes presents i futurs que té la ciència ciutadana en el camp ambiental. La jornada tècnica es va desenvolupar amb ponències, taules rodones de projectes i espais de networking amb presència de projectes d’arreu de l’estat espanyol.

Durant tot el mes de novembre es van programar activitats on diferents projectes de ciència ciutadana s’apropaven al públic interessat i mostraven el seu funcionament, la recollida de dades, i la importància de la participació per millorar el coneixement de les diferents problemàtiques. En total van ser 8 activitats de projectes com Planttes, Mosquito Alert, Líquens Barcelona, AtmOOs, Projecte Rius, Seguiment de Ratpenats, Seguiment d’Ocells Comuns de Catalunya i Microplàstic Watchers.

La tasca de Thigis va ser donar suport en el disseny, contacte amb ponents, institucions i entitats i coordinar tots els aspectes necessaris per al bon funcionament d’aquesta iniciativa.